Psyykkinen tasoitus, selvitä omasi!

Tasoitus on meille golffareille tuttu juttu. Nyt sinun on mahdollista selvittää myös oma psyykkinen HCP. Flowing Golf Testillä se onnistuu, ja nyt maksutta!

Voit ihmetellä, mitä psyykkisellä tasoituksella oikein tarkoitetaan. Eikö tavallinen HCP kerro sinun golftaidoistasi ihan riittävästi? Kyllähän se kertoo, minkälaisia kierrostuloksia pelaat keskimäärin niillä moninaisilla taidoilla, joita sinulle on peliurasi aikana kertynyt.

Jos taas haluat kehittää peliäsi ja saada parempia tuloksia, HCP ei anna vihjeitä siihen, mihin sinun kannattaisi harjoittelusi kohdistaa. Voit toki arvuutella, pitäisikö hankkia lisää voimaa, nopeutta, liikkuvuutta tai muita fyysisiä ominaisuuksia. Vai voisitko suunnata ponnistukset svingin kehittämiseen rangella tai hallissa? Auttaisiko painonpudotus tai peräti iso elämäntaparemontti päivittäisine kävely- tai juoksulenkkeineen?

No, tuskin noista vaihtoehdoista haittaakaan on.

Golf on monipuolinen laji, jossa onnistuminen edellyttää monenlaisia taitoja. Oletko tullut ajatelleeksi, että omat psyykkiset taitosi vaikuttavat jokaisen kierroksen onnistumiseen? Voit hyvillä psyykkisillä taidoilla saada merkittävän edun kilpailutilanteissa. Eikä tämä koske pelkästään ammattilaisia tai muita kilpapelaajia, vaikka heidän tasollaan se viimeinen rutistus ja ns. “pään kestävyys” näkyykin selvästi tuloslistan kärkipaikoille sijoittumisessa.

Jos et havittele huipputasoa, hyödyt hyvistä psyykkisitä taidoista miellyttävämmän pelikokemuksen muodossa. Tulet nauttimaan golfista enemmän, kun tunnistat entistä useammin pelin tiimellyksessä onnistumisen kokemuksia. Ne kantavat taas kivasti eteenpäin. Mitä todennäköisimmin ne myös parantavat kierrostuloksiasi!

Voisitko juuri sinä hyötyä golfin psyykkisistä taidoista enemmän kuin fysiikan tai lyöntitekniikan parantamisesta?

Ota selvää!

Hyödynnä nyt uusi keino mitata pelitaitojasi ja niiden kehittymistä. Ehkäpä löydät myös uutta motivaatiota!

Mikä Flowing Golf Testi?

  • Testi mittaa golfissa tarvittavia kriittisen tärkeitä psyykkisiä taitoja
  • Testitulos kertoo, mikä on sinun psyykkinen tasoitus (PsyHCP)
  • Testin on tutkimustyön avulla kehittänyt Flowing Golf Teamin urheilupsykologi Leena Matikka

Miten voit tehdä testin?

  1.  Liityttyäsi Flowing Sport Uutiskirjeen tilaajaksi, saat ohjeet ja pääset tekemään Flowing Golf Testin maksutta netissä.
  2. Varaa aikaa noin 10 minuuttia
  3. Vastaa Flowing Golf Testin kymmeneen kysymykseen, joista jokainen testaa erilaista golfkierroksella esiin tulevaa psyykkistä taitoa. 
  4. Arvioi jokaista taitoa osa-asteikolla, josta voit saada pisteitä 0:sta 36:een. Pisteytys vastaa golfin HCP:stä tuttua laskentatapaa, eli mitä pienempi pistemäärä sitä parempi taito.
  5. Vastattuasi kysymyksiin paina Lähetä-nappia. 
  6. Hetken kuluttua ruudulle ilmestyy yhteenvetosivu, josta saat heti selville Psyykkisen tasoituksesi (PsyHCP).
  7. Halutessasi voit tallentaa tulokset itsellesi pdf-tiedostona.

Miksi tarjoamme sinulle  arvokkaan mahdollisuuden selvittää oma Psyykkinen tasoituksesi (HCP) ihan ilmaiseksi?

Testi on ollut käytössä useamman vuoden ja olemme saaneet hyviä kokemuksia sen käytöstä. Golffarit ovat testin avulla tunnistaneet omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteita. Nämä tiedot ovat olleet hyödyksi harjoittelun kohdentamisessa niille osa-alueille, joissa kehittyminen on tehokkaasti nostanut pelaajan psyykkisten taitojen tasoa ja auttanut häntä parempiin kierrostuloksiin ja parempiin pelitasoituksiin (HCP).

Tekemällä Flowing Golf Testin autat puolestasi meitä kehittämään edelleen testiä ja sen pohjalle rakentamiamme harjoitteita. Keräämme vastaajista myös joitakin taustatietoja tutkimustarkoituksiin. Testin tekeminen on kuitenkin täysin luottamuksellista, eikä vastausten perusteella voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä. Kun saamme lisää vastauksia, voimme analysoida tuloksia yksityiskohtaisemmin ja julkaista hyödyllisiä ja mielenkiintoisia yhteenvetoja. 

Pääset Flowing Golf Testiin (0 €) syöttämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi alle.

>