Psyykkinen valmentautuminen sisällä.


Golffari! Haluatko oivaltaa ja kokeilla uusia keinoja pelisi petraamiseen?

Monet meistä golffareista kamppailevat isomman tai pienemmän kiukun, jännityksen ja tuskastumisen kanssa, kun lyöntimme ei johda toivottuun lopputulokseen. Voit hikeentyä jo ennen haastavaa lyöntiä tai sitten havaittuasi pallon lentävän veteen tai syvään bunkkeriin.

Golf vaatii monenlaisia taitoja. Ensisijaisesti tarvitset taitoa lyödä erilaisia lyöntejä. Tuntuuko kuitenkin välillä siltä, ettei lyöntitekniikan ja -valikoiman parantaminen riitä, vaan tarvitsisit jotakin muuta selvitäksesi golfin vaihtelevista haasteista?


Miksi me golffarit oikeastaan jatkamme pelaamista, vaikka toisinaan taistelemme epäonnistumisia vastaan oikein kunnolla? Mailat eivät mene myyntiin, vaan palaamme “taistelukentälle” kerta toisensa jälkeen. Syynä ei useinkaan ole taipumuksemme masokismiin, vaan se, että silloin tällöin koemme upeita onnistumisia, jopa flowkokemuksia.

Golffari bunkkerissa

Paremmat tulokset ovat mahdollisia, sinullekin 

Oletko tullut ajatelleeksi, että voisit hyödyntää kaikkea nykyistä osaamistasi (mm. mielen taitoja) entistä paremmin? Golftaitojesi maksimaalinen valjastaminen on mahdollista ja voit lisätä onnistumisiasi harjoituksissa ja pelitilanteissa. Kun tiedostat psyykkiset taitosi, voit valjastaa ne entistä paremmin käyttöön pelissäsi.

Vaikka harjoittelisit ja pelaisit vain silloin tällöin, voit silti kehittyä, koska yhdelläkin harjoituskerralla ja golfkierroksella on mahdollisuus testata ja parantaa monia psyykkisiä taitoja. Jos vain uskallat heittäytyä ja kokeilla uusia juttuja, tulee monesta asiasta mahdollista!

Meillä Flowing Golf Teamissä on tavoitteena sytyttää uteliaisuutesi ja innostuksesi, jolloin otat mailasi esiin kuin hurmoksessa: ”Mitähän tällä kertaa tapahtuu!? Mahdanko kokea jotakin uutta?”

Virtuaalivalmennus antaa sinulle avaimet muutokseen

Muutoksesi toteuttamiseksi olemme luoneet virtuaalivalmennuksen, joka johdattaa sinut taklaamaan golfin haasteita psyykkisten taitojen avulla. Golfin mielen taitoja voi treenata, kuten muitakin taitoja ja niitä voi harjoitella virtuaalisesti.

Harjoitteluympäristönä toimii virtuaalinen mielen kuntosali, jonka treenejä voit toteuttaa valitsemassasi ympäristössä koska sinulle parhaiten sopii esim. kotisohvalla, junassa, bussissa, sisähallitreeneissä tai golfkierroksella.

Virtuaalivalmennukseen pääset tietokoneella, kännykällä tai tabletilla. Mielen kuntosalilla on tarjolla tiiviissä paketissa suomeksi timanttista tietoa, miten voit soveltaa psykologian oppeja golfin käytäntöön ja pelitilanteisiin. Nämä opit ja harjoitukset vievät sinua kohti onnistuneita lyöntejä, sujuvampaa peliä ja pienempää tasoitusta (HCP).

Houkuttele osaamisesi esiin Flowing Golf Teamin opastuksella

Golfonnistumisesi on Flowing Golf Teamin tavoite! Olemme golfintoilijoita, jotka vannovat mielen voiman ja taitojen nimiin. Herättelemme sinua huomaamaan mielesi voima ja tarjoamme keinot valjastaa mielesi golftulostesi parantamiseen.

Me Flowing Golf Teamissa sytymme yhdessä. Yllätymme yhä uudestaan synergian voimasta. Siitä, että jakamalla ajatuksemme ja kokemuksemme oivallamme usein itse ja tarjoamme samalla uutta myös toisillemme. Tätä eteenpäin vievää voimaa haluamme tarjota myös muille innostuville golffareille.

Myönteisten tunteiden eteenpäin vievä voima voi kasvaa entisestään yhdessä. Astu siis virtuaalisesti seuraamme. Flowing Golf Teamin asiantuntemus on nyt käytettävissäsi!

Hyödynnä Flowing Golf Teamin asiantuntemus, innostus ja synergia

Leena Matikka, PsT

Urheilupsykologi Leena Matikka

Flowing Golf -menetelmän kehittäjä Leena Matikka hurahti golfiin jo yli 25 vuotta sitten.

Siitä alkoi ihmettely: miksi psykologisessa tutkimuksessa saavutettua tietämystä ei ole tuotu golfia opettelevien ja golfkisoissa menestystä hakevien pelaajien ulottuville?

Nyt olen tätä vajetta paikkaamassa. Golfissa tarvittavista oleellisen tärkeistä taidoista on käytettävissä Flowing Golf Testi, jonka avulla golffari voi selvittää oman psyykkisen tasoituksensa. Virtuaalinen mielen kuntosali puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kehittää itselle tärkeitä psyykkisiä taitoja, joiden avulla golfkierroksesta kehkeytyy nautinnollinen ja tuloksellinen kokemus. Upeinta on, että mielen kuntosali kehittyy koko ajan ja hyödyistä pääset nauttimaan myös sinä.

Tiina-Maija (Tinnu) Paloranta

Kilpapelaaja Tiina-Maija (Tinnu) Paloranta

Tiina-Maija “Tinnu” Paloranta koki mielen voiman golfissa jo nuorena, kun hän maajoukkuepelaajana tuskaili pelinsä kanssa. Lyöntitekniset haasteet hän selätti erityisesti psyykkisillä taidoilla. Onnistumisten seurauksena hän pääsi toteuttamaan unelmaansa Northern Arizona University’n golfjoukkuueen riveissä v. 2001-2005.

Tinnu kertoo:

 “Paras kierrostulokseni on 71, mutta unelmani on vielä pelata 69 tai alle. Työssäkäynnin ja perhe-elämän ohessa harjoitusmäärät vain jäävät vähiin, mutta mielen taidoilla saatan onnistua. Nyt on aika jalostaa taitojani golfpsykologian opein. Unelmani kierrosennätykseni parantamisesta elää vahvana ja etenen sitä kohti Flowing Golf Teamin oivalluksin ja opein. On upeaa kehittää virtuaalivalmennusta koko ajan omien kokeilujemme kautta. Tervetuloa mukaan tälle matkalle!”

Muutosta kohti Golffarin Mielen Kuntosalilla

Golffarin Mielen Kuntosalin virtuaalivalmennus tarjoaa sinulle keinot tuloksekkaaseen harjoitteluun ja pelaamiseen. Käytössäsi on “laitteita”, kuten tavallisellakin kuntosalilla sillä erolla, että Golffarin Mielen Kuntosalilla laite tarkoittaa psyykkistä taitoa.

Golffarin Mielen Kuntosalille pääset mobiililaitteilla ja tietokoneen verkkoselaimella

Mielen Kuntosalilla harjoittelet golffarille kriittisiä taitoja

1.     Tunnekuohun nollaaminen auttaa sinua selviytymään harmillisista epäonnistumisista vaikka pallon pulahdettua veteen tai jämähdettyä bunkkeriin.

2.     Mielikuvien hyödyntäminen on kovaa valuuttaa uskomattoman monissa tilanteissa, niin tiiauspaikalla, väylälyönneissä kuin puttia suunnitellessasi, puhumattakaan epänormaaleista metsälyönneistä.

3.     Fokusointi eli täydellinen keskittyminen käsillä olevaan tehtävään on flowtilaan pääsyn tärkeimpiä edellytyksiä. Ja kukapa ei haluaisi pelata flowssa!

Ota mallia Tinnun onnistuneesta mielikuvan luomisesta ja fokusoinnista

Golffarin Mielen Kuntosalilla parannat peliäsi yksi "mielen lihas" kerrallaan


 • Virtuaalinen kuntosali Campwire-verkkoalustalla, joka toimii sekä mobiilissa että selaimella.
 • Psykologian tutkimustietoa sovellettuna golfin käytännön tilanteisiin.
 • Harjoituksia tuloksellesi kriittisten taitojen vahvistamiseen. Harjoitteita on tarjolla äänitteinä ja tekstimuodossa.
 • Tehtäviä, joilla vahvistat taitojen oppimista ja taitojen soveltamista pelitilanteisiin.


Näin treenaat Golffarin Mielen Kuntosalin laitteilla

Tutustu taitoon!  Taidon oppimisen taustoitus = äänitteitä, artikkeleita, kysymyksiä ja vastauksia

Harjoittele taitoa!  Taitoharjoittelu = ohjatut harjoitustehtävät, joita voi tehdä kotona, kentällä, hallissa ja lähes missä tahansa arjen ympäristöissä

Vahvista taitoa!  Oppimistehtävät = ohjatut tehtävät, joiden avulla voit arvioida, miten olet oivaltanut taidon salat ja luonut peliin itsellesi sopivat toimintamallit

Tältä näyttää Golffarin Mielen Kuntosalin etusivu

Näkymä virtuaalivalmennuksesta. Esimerkiksi tunnekuohun nollaamisen harjoituksissa opit rauhoittamaan mieltä ja kehoasi kolmella eri logiikalla: kehon kautta, ajattelun avulla ja käyttäytymisen keinoin.

Valmennuksessa voit luonnollisesti esittää kysymyksiä Flowing Golf Teamille.

Nappaa hyödyt peliisi!

Mielen kuntosali parantaa peliäsi, koska…

 1. tutustut golffarille keskeisiin psyykkisiin taitoihin
 2. saat käyttöösi golfissa olennaisia psykologian oppeja
 3. opit hyödyntämään jo olemassa olevia psyykkisiä taitojasi
 4. voit poimia itsellesi sopivat keinot vahvistaa tulokselle olennaisia psyykkisiä taitojasi
 5. pääset hyödyntämään golffarille räätälöityjä psyykkisten taitojen harjoituksia
 6. voit harjoitella missä tahansa, ajasta ja paikasta riippumatta
 7. harjoituksista löydät tapoja selviytyä esim. ykköstiin lamauttavasta jännityksestä ja hermoja raastavista bunkkerikäynneistä.

Nyt kokeilemaan! 

Ota pikastartti kuntosalille. Kokeile ja hämmästy salitreenaamisen tuloksista muiden salikävijöiden lailla. Innosta myös kaverisi mukaan.

Bonus: Live-tapaaminen verkossa Flowing Golf Teamin kanssa

Kun ilmoittaudut ajoissa, ehdit mukaan tammikuussa Flowing Golf Teamin virtuaaliseen live-tapaamiseen Zoom-alustalla. Leena Matikka ja Tinnu Paloranta ovat vastaamassa kuntosalitreenaajien kysymyksiin ja auttavat suunnittelmaan, miten harjoittelua kannattaa ensimmäisen kuukauden jälkeen jatkaa.

Riskin eliminoiva takuu poistaa riskin kokonaan!

Sinulla on täydet kaksi viikkoa (14 vrk) aikaa testata Golffarin Mielen Kuntosalin tehoa ilman riskiä. Jos et jostain syystä olisi tyytyväinen, saat kaikki rahasi takaisin täysimääräisesti lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen flow@intimare.fi takuuajan sisällä.

Golffarin Mielen Kuntosalista sanottua

“Alitajunnassa tapahtunut paljon.”

“Osaan nyt keskittyä omaan pelaamiseen paremmin."

“Kesällä meni jo niin hyvin, että lähes joka kierroksella tasoitus laski. Jee. Kiitos.”

Kokeile nyt!

Golfissa tarvitaan monia taitoja. Voit olla erinomaisen pitkälyöntinen tai putata erinomaisesti. Huipulla ratkaisevan tärkeitä ovat psyykkiset taitosi. Eikä tarvitse edes pelata huipulla, koska ihan aloittelijankin on hyödyllistä tunnistaa, miten mieli vaikuttaa eri lyönneissä ja pelitilanteissa.

Flowing Golf Teamin kantava ajatus on ottaa konkreettisia askelia kohti hurmaavaa flowfiilistä. Me pyrimme siihen golfpsykologiaa hyödyntämällä. Opimme toisiltamme, inspiroidumme omiin oivalluksiin ja jaamme niitä muiden golffareiden hyödyksi ja iloksi.

Kokeile nyt Mielen kuntosalia golffarille ja ota kaikki ilo irti golftaitojesi parantamisesta! Luvassa innostavaa asiaa, ainutlaatuinen menetelmä sekä Flowing Golf Teamin asiantuntijoiden tieto ja oivallukset käytössäsi.

Mielen kuntosalilla saat uusia näkökulmia golfin kiehtovasta maailmasta. Saat keinoja kokeilla golfpsykologian hyötyjä omassa pelissä. Harjoituksilla oivallat, miten monilla eri tavoilla ja pelin eri osa-alueilla voit nauttia pelistäsi ja parantaa tuloksiasi!

Nyt on jäljellä enää yksi päätös

Jatkatko, kuten ennenkin toivoen parasta ja peläten pahinta. Uskotko olevasi poikkeusyksilö, jonka taidot paranevat itsestään ilman asiaan paneutumista ja mielekästä harjoittelua, vai astutko parempien golfitaitojen maailmaan, jossa onnistut useammin ja nautit pelistä enemmän.

Kun aloitat treenaamisen Golffarin Mielen Kuntosalilla nyt, voit nauttia onnistumisista ja paremmista tuloksista saman tien.

Eikä valmennuksen hyöty jää tähän. Tämä investointi kantaa pitkälle. Voit soveltaa uusia taitoja muidenkin taitojen oppimisessa niin golfissa kuin muussakin elämässä. Kokemus on valitettavasti osoittanut, että tunnekuohujen nollaamisen taitoa tarvitaan nimittäin myös monissa muissa elämäntilanteissa kuin golfkentällä.

Tervetuloa nauttimaan paremmasta golfistasi Golffarin Mielen Kuntosalilla!

Terveisin valmentajasi,

Leena Matikka ja Tinnu Paloranta
Flowing Golf Team

>