Golffari! Haluatko löytää uusia keinoja parantaa peliäsi tai lisätä peli-iloa? 

Golf vaatii monenlaisia taitoja. Ensisijaisesti täytyy osata lyödä erilaisia lyöntejä. Tuntuuko kuitenkin siltä, ettei lyöntitekniikan ja -valikoiman parantaminen riitä? Haluatko käyttöösi muitakin keinoja, joilla voit kokea peli-iloa, onnistumisia ja jopa flowkokemuksia aiempaa useammin?

Mielen taidoilla onnistut entistä useammin

Golfin mielen taidot tarjoavat sinulle uudenlaisen mahdollisuuden onnistumiseen. Mikä parasta, mielen taitoja voi treenata, kuten muitakin kykyjä! Golfin mielen taidoilla voit onnistua aiempaa useammin, vaikka et olisikaan golfin aktiiviharrastaja, kilpapelaaja tai ammattilainen. Tämä on mahdollista, sillä yhdelläkin harjoituskerralla ja golfkierroksella voit harjoitella ja parantaa golfin monipuolisia psyykkisiä taitoja.

Golffarin Mielen Kuntosali on suunniteltu golfin vaatimuksiin

Muutoksesi avuksi me Flowing Golf Teamissä olemme luoneet virtuaalivalmennuksen, joka johdattaa sinut ymmärtämään ja hiomaan golfin psyykkisiä taitoja. Mentaalinen vahvuus on todellista valuuttaa missä tahansa urheilussa. Golfissa mentaalinen vahvuus muodostuu kuitenkin erilaisista taidoista kuin muissa urheilulajeissa. Luonnollisesti joukkuelajit, mutta myös yksilölajit eroavat monin tavoin golfin vaatimuksista.

Oletko tullut ajatelleeksi tai tiedätkö, mitkä mentaaliset tai tarkemmin sanottuna psyykkiset taidot ovat golfissa kriittisimpiä? Golffarin Mielen Kuntosalilla saat tämän selville!

Kun tunnet ja ymmärrät nämä nimenomaan golfissa kriittiset taidot, voit myös paremmin valjastaa ne pelisi hyödyksi. Mainio lisä on sekin, että vahvemmilla mielen taidoilla voit hyödyntää muutakin golfosaamistasi entistä paremmin. 

Mikä on Golffarin Mielen Kuntosali?

Virtuaalivalmennus Golffarin Mielen Kuntosali tarjoaa sinulle keinot tuloksekkaaseen harjoitteluun ja pelaamiseen.

 • Mielen kuntosali on virtuaaliympäristö, jossa voit omatoimisesti testata, ymmärtää ja harjoitella golfissa olennaisia psyykkisiä taitoja.
 • Sieltä saat tiiviissä paketissa suomen kielellä timanttista tietoa oppimisen psykologian soveltamisesta golfin käytäntöön ja pelitilanteisiin.
 • Siellä opit ymmärtämään ja harjoittelemaan golfissa tärkeitä psyykkisiä taitoja ja parannat peliäsi yksi taito kerrallaan.
 • Mielen kuntosalilla pystyt parantamaan peliäsi muuttamalla ajatteluasi ja toimintaasi. Pääset askel kerrallaan lähemmäs onnistumisia, sujuvampaa peliä ja pienempää tasoitusta (HCP).


Harjoitteluympäristönä toimii virtuaalinen mielen kuntosali, jonka treenejä voit toteuttaa itse valitsemassasi ympäristössä juuri silloin, kun itse haluat ja koska sinulle parhaiten sopii.

Virtuaalivalmennukseen pääset mistä vain, milloin vain, kunhan käytössäsi on tietokone, läppäri, tabletti, kännykkä tai jokin muu väline, jolla pääset nettiin.

Kaikki valmennuksessa tarvittavat aineistot löydät Golffarin Mielen Kuntosalin virtuaalivalmennus-ympäristöstä, joka toteutetaan teknisesti Campwire-alustalla.

Ohjeet ja harjoitukset ovat tarjolla virtuaaliympäristössä, mutta varsinainen muutos ja kehittyminen tapahtuu ajattelussa ja toiminnassa. Siksi Golffarin Mielen Kuntosali on jokaiselle treenaajalle hieman erilainen ympäristö ja omanlainen, yksilöllinen kokemus.

Virtuaaliympäristö toimii kahdella tasolla. Ensimmäinen taso on mielikuvaympäristö, jonka voit luoda mielessäsi itseäsi varten juuri sellaiseksi kuin haluat. Toinen taso kattaa aktiivisen työskentelyn psyykkisten taitojen parissa. Täällä otetaan taidoista kiinni ymmärryksen, treenaamisen ja arvioinnin kautta.

Koska psyykkiset taidot ovat osa sinua, kulkee mielen kuntosali mukana mielessäsi mm. hallitreeneissä, golfkierroksella, kotisohvalla, iltalenkillä ja bussimatkalla.

Mitä hyötyä Golffarin Mielen Kuntosali tarjoaa?

 • Suomenkielinen sisältö on suunniteltu golffareiden hyödyksi ja se on luotu golffarin maailmaan, golftaitojen parantamiseen.
 • Jokainen golffari tietää, miten tärkeää mentaaliosaaminen on golfissa. Harva osaa jäsennellysti ja suunnitellusti harjoitella näitä taitoja. Me annamme keinot keinot tähän.
 • Me autamme ymmärtämään golfin mielen taitoja ja kerromme perustelluin harjoituksin, miten golfin mielen taitoja voi treenata.
 • Tarjoamme puhtaasti ja ainoastaan golfin maailmaan ja golftilanteisiin suunniteltua ”golfpsykologiaa”. Tarjolla ei siis ole vain kaikkiin urheilulajeihin pätevää, yleisluontoista urheilupsykologiaa.
 • Psyykkisten taitojen hyödyntäminen on mainio vaihtoehto myös silloin, kun sinulla ei ole aikaa tai halua muuttaa pelisi muita osa-alueita.
 • Emme lupaa, että pelisi paranee kertarysäyksellä. Vaikutuksia voit silti nähdä monella eri saralla ja niistä kukin lisää peli-iloasi hitunen kerrallaan. Meistä useimmat pelaavat golfia vuosikymmenien ajan. Vaikutukset ehtivät siis näkyä mainiosti pidemmänkin ajan kuluessa. Parasta on, että psyykkiset taidot eivät ole kenenkään syntymälahja, vaan ne ovat opittavissa olevia taitoja, joita voi jatkuvasti kehittää.
 • Investointi psyykkisiin taitoihisi kantaa pitkälle. Voit soveltaa uusia taitojasi pelisi eri osa-alueilla. Kokemus on osoittanut, että monet golfissa tärkeät psyykkiset taidot ovat jatkuvasti käytössä myös muilla elämänalueilla, ei pelkästään golfkentällä.


Onko Golffarin Mielen Kuntosalilla myös valmentajia?

Virtuaaliympäristö ja sieltä löytyvä aineisto on Flowing Golf Teamin käsialaa ja me myös toimimme siellä valmentajina. Houkuttele osaamisesi esiin - me Flowing Golf Teamissa opastamme.

Olemme golfintoilijoita, jotka vannovat mielen voiman ja taitojen nimiin. Herättelemme sinua huomaamaan mielesi voima ja tarjoamme keinot valjastaa mielesi golftulostesi parantamiseen.

Me Flowing Golf Teamissa sytymme yhdessä. Yllätymme yhä uudestaan synergian voimasta. Siitä, että jakamalla ajatuksemme ja kokemuksemme oivallamme usein itse ja tarjoamme samalla uutta myös toisillemme. Tätä eteenpäin vievää voimaa haluamme tarjota myös muille innostuville golffareille.

Kannustamme sinua heittäytymään ja kokeilemaan uutta. Tekemällä asioita toisin kuin aiemmin, muutoksen mahdollisuus kasvaa. Haluamme sytyttää uteliaisuutesi sekä erityisesti onnistumisia ruokkivan peli-ilon. Tällöin entistä useammin otat mailasi esiin kutkuttava odotus suonissasi. Miettien, mitä jännittävää ja mukavaa tällä kertaa tapahtuu sinulle tärkeän lajin äärellä!

Myönteisten tunteiden eteenpäin vievä voima voi kasvaa entisestään yhdessä. Astu siis virtuaalisesti seuraamme. Flowing Golf Teamin asiantuntemus on nyt käytettävissäsi!

Urheilupsykologi Leena Matikka

Flowing Golf -menetelmän kehittäjä Leena Matikka hurahti golfiin 25 vuotta sitten. Siitä alkoi ihmettely: miksi psykologisessa tutkimuksessa saavutettua tietämystä ei ole tuotu golfia opettelevien ja golfkisoissa menestystä hakevien pelaajien ulottuville? Nyt tämä vaje on paikattu. Virtuaalinen mielen kuntosali on syntynyt juuri tähän tarpeeseen. Upeinta on, että mielen kuntosali kehittyy koko ajan ja hyödyistä pääset nauttimaan myös sinä.

Kilpapelaaja Tiina-Maija (Tinnu) Paloranta

Tiina-Maija “Tinnu” Paloranta koki mielen voiman golfissa jo nuorena, kun hän maajoukkuepelaajana tuskaili pelinsä kanssa. Lyöntitekniset haasteet hän selätti erityisesti psyykkisillä taidoilla. Onnistumisten seurauksena hän pääsi toteuttamaan unelmaansa Northern Arizona University’n golfjoukkuueen riveissä v. 2001-2005.

Tinnu kertoo: “Paras kierrostulokseni on 71, mutta unelmani on vielä pelata 69 tai alle. Unelmani kierrosennätykseni parantamisesta elää vahvana ja etenen sitä kohti Flowing Golf Teamin oivalluksin ja opein. On upeaa kehittää virtuaalivalmennusta koko ajan omien kokeilujemme kautta.”


Mitä kaikkea Golffarin Mielen Kuntosalilta löytyy?

= Timanttinen tietopaketti: Mitä psyykkisiä taitoja golfissa tarvitaan ja mihin niistä on hyötyä?

 • Golfin logiikka
 • Taidot ja tekniikat
 • Golfin tärkeimmät psyykkiset taidot

= Tunnista omat psyykkiset taitosi

 • Tutustu golfin tärkeisiin psyykkisiin taitoihin
 • Arvioi psyykkinen tasoituksesi golfin vaatimuksiin luodulla PsyHCP-testillä

Tiedätkö ja tunnistatko, miten vahvaa osaamista sinulla on golfin psyykkisissä taidoissa? Jos tiedät, sinulla on hyvät eväät pelisi kehittämiseen ja onnistumisiin. Se, mihin keskityt, se vahvistuu! Selvitä siis omat vahvuudet ja heikkoudet ja suunnittele, mihin kohdistat huomiosi. PsyHCP-testin avulla saat nämä selville. Tee testi ja saat sinulle tärkeää ja olennaista tietoa taitojen kehittämisen ja pelin parantamisen tueksi.

= Mahdollista muutos: Miten golfin psyykkisiä taitoja harjoitellaan?

 • Taitojen jatkuva parantaminen
 • Flowing Golf Menetelmän logiikka
 • Harjoiteltavan taidon valinta
 • Oman harjoitusohjelman suunnittelu 

= Treenaa yhtä psyykkistä taitoa kerrallaan: Aloita mielikuvien hyödyntämisestä.

 • Golffarin Mielen Kuntosalilla pureudutaan mm. aiheeseen “Mielikuvien hyödyntäminen”. Mielikuvien käyttämisen taito on sinulle kovaa valuuttaa uskomattoman monissa tilanteissa, niin tiiauspaikalla, väylälyönneissä kuin puttia suunnitellessasi, puhumattakaan epätavallisista metsälyönneistä.
 • Flowing Golf Menetelmä on apunasi harjoittelussa
 • Aineisto noudattaa oppimisen prosessia: Ymmärrä, Treenaa, Testaa

Ymmärrä → äänitteitä, artikkeleita, kysymyksiä ja vastauksia. Tutustu, jotta ymmärrät, mistä eri psyykkisissä taidoissa on kyse. Ymmärtämällä opit!

Treenaa → Tee ohjattuja harjoitustehtäviä. Voit tehdä niitä kotona, kentällä, hallissa ja lähes missä tahansa arjen ympäristöissä.

Testaa →  Hyödynnä oppimistehtävät, joiden avulla voit arvioida, miten olet oivaltanut taidon salat ja luonut peliin itsellesi sopivat toimintamallit.

= Hyödynnä kuukausittain täydentyvää taitosisältöä

 • Jatkaessasi jäsenyyttäsi saat joka kuukausi uutta sisältöä Golffarin Mielen Kuntosalille
 • Uudessa aineistossa käsittelemme golfissa tärkeitä psyykkisia taitoja eri näkökulmista
 • Aineiston muoto vaihtelee, mutta se noudattaa aina tehokkaan oppimisen kaavaa: Ymmärrä, Treenaa, Testaa
 • Saat siis tietoa, jolla ymmärtää taitoa sekä harjoituksia, joilla vahvistaa taitoa.

= Livesessioita eri aiheista: Vahvista muutostasi vuorovaikutuksessa. Vinkkejä, neuvoja, näkökulmia ja reaaliaikaista ohjausta.


Livesessioihin kokoontuminen virtuaalisesti zoom-alustalla

Livesessioissa käsitellään jäsenten etukäteen lähettämiä kysymyksiä ja keskustellaan kiinnostavista aiheista.

Livesessioissa Golffarin Mielen Kuntosalin jäsenillä on mahdollisuus nostaa keskusteluun itseä kiinnostavia kysymyksiä, saada vinkkejä ja uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin golfpulmiin. 

Miten pääsen mukaan Golffarin Mielen Kuntosalille?

Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi monipuolisen Golffarin Mielen Kuntosalin sisällön, joka on käytössäsi koko jäsenyytesi ajan.

Mukaan pääset helposti. Päätät vain, haluatko kuukausi- vai vuosijäsenyyden. Sen jälkeen voit aloittaa golfin mielen taitojen hiomisen omalla aikataulullasi ja etenet kohti omaa parasta golfiasi!

Jäsenyytesi jatkuu automaattisesti niin kauan kuin haluat. Voit kuitenkin päättää jäsenyyden milloin tahansa kuluvan laskutuskauden lopulla.

Kuukausijäsenyys 14,90 € sis.alv 24 % / kuukausi

= Salikortti uusiutuu1 kk kerrallaan

= Automaattilaskutus 1 krt/kk, kunnes haluat päättää jäsenyytesi.

Vuosijäsenyys 149 € sis. alv. 24% / vuosi

 = salikortti uusiutuu 12 kuukauden välein

= automaattilaskutus 1 krt / vuosi, kunnes haluat päättää jäsenyytesi

Huom! Säästät 2 kk jäsenmaksun verran (29,80 €), kun valitset vuosijäsenyyden.

Kuukausi- tai vuosijäsenyydellä investoit peliisi

 • Jokainen harjoitus vie sinua eteenpäin kohti parempia golftuloksia ja golfin kasvavaa iloa.
 • Mikä tahansa taito paranee pitkäjänteisellä tekemisellä, ottamalla yhden askeleen kerrallaan.
 • Sinä itse voit päättää, koska otat ensimmäisen askeleen ja mitä vauhtia jatkat.
 • Edullinen kuukausihinnoittelu mahdollistaa sen, että Golffarin Mielen Kuntosali on saatavillasi ympäri vuoden.
 • Sinulla on siis mahdollisuus panostaa itsellesi tärkeään asiaan juuri niin paljon kuin haluat.
 • Golf on vienyt sydämesi, joten anna toki itsellesi mahdollisuus uusiin, upeisiin onnistumisen kokemuksiin.

Riskin eliminoiva takuu poistaa riskin!

Sinulla on myös täydet kaksi viikkoa (14 vrk) aikaa testata Golffarin Mielen Kuntosalia ilman riskiä. Jos et jostain syystä olisi tyytyväinen, saat kaikki rahasi takaisin täysimääräisesti lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen flow@intimare.fi takuuajan sisällä.

Liity joukkoomme. Valitse itsellesi sopiva vaihtoehto ja

 paina nappia!


Miksi jäsenyys on näin edullinen?

Olemme hinnoitelleet jäsenyyden edulliseksi

 • Jotta kehittymisen pitkäjänteinen ja vaikuttava prosessi on mahdollinen. Jotta voit pysyä jäsenenä, vaikka harjoittelisit vain silloin tällöin. Sekin riittää, koska muutos tapahtuu pienin, jatkuvin askelin.
 • Vuosijäsenyydellä panostat psyykkisiin taitoihisi noin 2-3 green feen hinnalla (149 € sis. ALV).
 • Voit helposti ottaa psyykkisten taitojen vahvistamisen osaksi rutiinejasi ympäri vuoden. Voit rakentaa omaan vuodenkiertoosi sopivan harjoittelurutiinin ja kokeilla, millaiset treenit sopivat sinulle talvikaudella, hallissa tai ulkomaan viheriöillä, tai kesäkaudella pelaten tai treenaten.

Miksi tarjoamme kuntosalijäsenyyttä emmekä kertaluontoista verkkokurssia?

 • Siksi, että mielen taitoja opitaan pikkuhiljaa pitkän ajan kuluessa, ei niinkään kertarysäyksellä.
 • Näet tuloksia ja edistystä sekä pysyt motivoituneena, kun keskityt yhteen taitoon kerrallaan.
 • Tutustut ja ymmärrät psyykkisen taidon yksityiskohtia. Mietit, miten tämä taito näkyy omassa pelissäsi. Harjoittelet sinulle sopivin keinoin. Muodostat itsellesi hyödyllisen tavan, jota vahvistat. Nautit uudenlaisista oivalluksista ja kehittymisestä pelin äärellä.

Paljonko harjoittelu vie aikaa? Kuinka nopeasti voin odottaa parempia tuloksia?

 • Voit harjoitella omassa tahdissa, muun elämän ja golfin harjoittelun ja pelaamisen aikatauluja myötäillen.
 • Psyykkisiä taitoja voit vahvistaa muun harjoittelun ja pelaamisen ohessa. Ideamme on, että kehittyminen tapahtuu monissa ympäristöissä, lajin tositilanteiden äärellä.
 • Treenata voi siis hallissa ja ulkona sekä kentällä, golfia pelatessa. Harjoituksia voi tehdä myös kotona muiden puuhien ohella.

Kenelle Golffarin Mielen Kuntosali sopii?

Jokaiselle golffarille, joka haluaa parantaa peliään ja/tai nauttia golfista enemmän. Se sopii

 • tavallisille golffareille
 • klubipelaajille
 • heille, jotka vain pelaavat eivätkä ikinä treenaa
 • heille, jotka pelaavat, mutta myös harjoittelevat enemmän tai vähemmän
 • kilpagolffareille
 • valmentajille
 • tour-pelaajille
 • golfin sosiaalisuudesta nauttiville

Sopiiko Golffarin Mielen Kuntosali minulle, vaikka minulla on jo valmentaja?

Golffarin Mielen Kuntosali toimii mainiosti muun harjoittelusi tukena. Voit itse tai yhdessä valmentajasi kanssa tutustua mielen kuntosaliin ja suunnitella sopivan tasapainon psyykkisten taitojesi ja pelin muiden osa-alueiden harjoitteluun, kehittämiseen ja vahvistamiseen.

Sopiiko Golffarin Mielen Kuntosali minulle, vaikka olen pelannut jo vuosia? Onko minulla enää mitään opittavaa?

Meidän mottomme on elinikäinen oppiminen. Uuden oppiminen ei siis pysähdy, vaan taidot voivat aina laajentua, syventyä ja vahvistua. Uusien näkökulmien myötä peliin voi tulla myös uutta intoa ja motivaatiota. Me Flowing Golf Teamissä olemme huomanneet, että omatkin taitomme kasvavat edelleen, vaikka yhteisiä pelivuosia on meillä kasassa jo yli 60 vuotta. Myönteiset kokemuksemme golfin äärellä lisääntyvät edelleen ja golfilo kasvaa, kun suunnittelemme ja testaamme uusia harjoituksia psyykkisille taidoille! Uskomme, että nämä samat hyödyt ovat tarjolla myös sinulle.

Sopiiko Golffarin Mielen Kuntosali minulle, vaikka aloitin golfin vasta hiljattain?

Hyödyt paljon, kun otat nämä psyykkiset taidot avuksesi jo harrastuksesi / peliurasi alusta lähtien. Moni golffari on pelannut vuosia, mutta ei ole tullut ajatelleeksi, että myös nämä mielen kuntosalilla harjoiteltavat asiat vaikuttavat peliin.

Sopiiko Golffarin Mielen Kuntosali minulle, koska olen itsekin golfvalmentaja tai golf pro?

Golffarin Mielen Kuntosali sopii mainiosti myös golfvalmentajien työn tueksi, vaikka olemmekin suunnitelleet kuntosalin ensisijaisesti golffarin itsenäiseen käyttöön. Kuntosalilla opittavat psyykkiset taidot edesauttavat golfissa kehittymistä ja myös golfvalmentamista monin tavoin.

Mielen kuntosalilla opitaan esimerkiksi tunnekuohun nollaamista eli taitoa rauhoittaa keho ja mieli. Se on monipuolisesti hyödynnettävä taito, koska golfin vaihtelevissa tilanteissa tunteet usein kuohuvat. Tunnekuohun nollaamisen taito auttaa golffarin mieltä ja kehoa olemaan avoimempi ja valmiimpi esimerkiksi lyönnin tekniikka- ja taitoharjoituksille. Tällöin suuret tunteet, kuten turhautuminen, jännitys, pelko tai muu vahva tunne ei ole oppimisen esteenä.

Golffarin Mielen Kuntosali voi siis toimia mainiona tukena Golf Pron monipuoliselle työlle. Virtuaalikuntosalilla golffari voi oppia psyykkisiä taitoja, jotka tukevat golfin muiden lajitaitojen oppimista.

Nyt on jäljellä enää yksi päätös

Jatkatko, kuten ennenkin toivoen parasta ja ehkäpä peläten pahinta? Uskotko olevasi poikkeusyksilö, jonka psyykkiset taidot paranevat itsestään ilman asiaan paneutumista ja mielekästä harjoittelua? Mitäpä, jos kuitenkin astut parempien golfitaitojen maailmaan, jossa onnistut useammin ja nautit pelistä enemmän!

Kun aloitat treenaamisen Golffarin Mielen Kuntosalilla nyt, alat nopeammin nauttia onnistumisista ja paremmista tuloksista. Tervetuloa nauttimaan paremmasta golfistasi Golffarin Mielen Kuntosalilla!

Virtuaalivalmennus on avoinna kaikille, joten vinkkaa toki myös kaverille!


Liity joukkoomme. Valitse itsellesi sopiva vaihtoehto ja

 paina nappia!


Terveisin valmentajasi,

Leena Matikka ja Tinnu Paloranta

Flowing Golf Team

>